RemiKids StudieHuis
Remedial teaching, studiebegeleiding en coaching

CURSUSSEN

Remikids verzorgt verschillende cursussen. 
Door afbeelding te klikken kom je op de cursuspagina met verdere toelichting.

 

Snel leren = leuk leren
Tijdens deze cursus krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en te organiseren.

Deze cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen tussen 11 en 18 jaar, zowel van VMBO-t als Havo en VWO.

 

 


Actief leren leren
De cursus is vooral gericht op het ontwikkelen van je kwaliteiten en vaardigheden. Tijdens de cursus ga je reflecteren op je eigen leergedrag en leerhouding. 

Deze cursus is bestemd voor 3 HAVO tot en met 6 VWO en studenten MBO

Study Smart
Tijdens de cursus Study SMART ga je efficiënt en effectief leren studeren. Je leert reflecteren op je eigen leerhouding en leergedrag ontdekken welke invloed jouw mindset en motivatie op je studieresultaten hebben.
Deze cursus is geschikt voor studenten van het HBO en WO.

Op weg naar de brugklas
Zit je in groep 8 en wil je alvast aan de slag om goed te leren leren? Dan is de cursus OP WEG NAAR de brugklas misschien wel iets voor jou.

Workshop snellezen en mindmappen
(voor volwassenen)
 
Deze workshop is geschikt voor ouders die graag betrokken zijn bij het leerproces en samen met hun kind willen leren snellezen en mindmappen. Daarnaast is de workshop ook geschikt voor elke volwassene die graag sneller en beter gefocust wil leren lezen en slim en effectief wil leren samenvatten of projecten uitwerken.

Het obstakel dat huiswerk heet
(voor ouders)

Hoeveel eigen verantwoordelijk durf jij je tiener te geven als het gaat om huiswerk maken? En waar is dit voor jou van afhankelijk, rapportcijfers of meer het gedrag en hoe goed je tiener in zijn of haar vel zit? En als je je tiener al mag helpen met huiswerk, hoe doe je dat dan het meest effectief

SOVA training Coole Kikker
De Coole Kikker is een sociale vaardigheids- en assertiviteitstraining voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8.
De Coole Kikker training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 1,5 uur en wordt gegeven in een groep van maximaal 6 jongens of meisjes.

 

Rots en Water
Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaar-heidstrainingDe training heeft een fysieke invalshoek: leren door te doen, te ervaren en te voelen. Binnen de Rots & watertraining worden spel en zelfverdedigingsvormen afgewisseld met kringgesprekken en zelfreflectie. 
De training is bedoeld voor kinderen van 9 jaar. 


Rekenbootcamp
Remikids biedt de mogelijkheid tot het volgen van een rekenbootcamp tafels. Op een speelse manier wordt er met de kinderen geoefend met de tafels. Geschikt voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud.

Executieve functies voor professionals
In deze workshop leer je welke executieve functies er zijn en wat deze inhouden. We bespreken hoe belangrijk deze functies zijn voor kinderen bij het leren. We gaan concreet aan de slag  met de Gesprekskaarten Executieve Functies.


E-mailen
Bellen
Info