TEKEN JE GESPREK

Teken je gesprek® is het visualiseren van een gesprek. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen, maak je een visueel verslag van hetgeen de probleemdrager jou vertelt.


Bij Teken je gesprek® beschouwen we degene met het probleem, de probleemdrager, als de expert. Vanaf ongeveer 7 jaar blijken mensen prima in staat te zijn om middels Teken je gesprek®, zelf hun problemen of uitdagingen te onderzoeken.

Teken je gesprek® werkt met kleuren en symbolen. De kleuren rood (voor niet prettig en niet effectief), oranje (voor een beetje onprettig en niet zo effectief) en groen (voor prettig en effectief). Symbolen worden gebruikt voor gevoelens, gedachten en uitspraken. De kleuren en symbolen ondersteunen het maken van een kernachtig, overzichtelijke, visuele weergave van het gesprek.


De gedachten die malen in het hoofd van de probleemdrager worden één voor één genoteerd op een groot vel. Dat wat er gebeurd, gezegd en gevoeld is, wordt met passende kleuren en symbolen gevisualiseerd op papier.


Je ziet als probleemdrager je eigen probleem tot de kern teruggebracht in samenvattende bewoordingen en passende kleuren. Vanuit dit nieuwe perspectief kan je zelf komen tot inzicht en een oplossing. De gesprekstekeningen functioneren als een 'verslag'. Dat wat de vorige keren onderzocht, besproken en getekend is, is snel en gemakkelijk terug te zien

(bron: tekenjegesprek.nl)


Meer informatie?
Monique: monique@remikids.nl of 06 46 26 07 94

Remikids


Smitterijhof 2 7481 ZZ HAAKSBERGEN 06 46 26 07 94

Volg Remikids ook op Facebook

Heeft u een vraag?
Stuur ons een mailtje!